Vilja - Ambition - Attityd - Glädje

Lägret i Ängelholm den 27-29 september 2013

Den 30 september, 2013, i Bloggen, av AndersL
0

I fredags mötte vi upp 12 förväntansfulla ungdomar i Ängelholm. Det var dags för ännu ett KanotSyd-läger.

Under detta höstläger var fokus på besättning och grundträning. Vi hade tur med vädret, Ängelholm bjöd på strålande sol trots ett frostigt och kallt klimat. Fredagen spenderades med taco-kväll och gemensamma aktivitet i form av den mycket uppskattade leken ”maffia”.

På lördagen drog träningen igång, planen var att få till en hård och bra träningshelg där ungdomarna fick öva sig i besättning samt testa nya gränser. Förmiddagens paddling bestod av ett långt blandpass där kvaliteter som teknik, distans, tröskel och snabbhet behandlades.
Efter en god lunch som bestod av gulasch ville vi prata om något som många idrottare glömmer bort, mentaliteten. Ungdomarna fick enskilt och i grupp diskutera vilka egenskaper en god idrottsförebild besitter. Vi pratade om vikten av att behandla sina konkurrenter väl och hur en god träningskamrat är. Att tacka för pass och säga bra kämpat till sina träningskamrater är numera standard. Ungdomarna fick även skriva ner tre saker de var stolta över från säsong 2013, tre saker de vill förbättra och tre egenskaper hos sig själva som de vill lyfta. Senare under kvällen hade vi enskilt möte med samtliga om vad de hade skrivit på sin lapp.

Lördagens eftermiddag bestod av en utmaning, på hösten/vintern är det vanligt med alternativ träning och vi hade lagt in ett löppass. De som på grund av skador inte kunde vara med på det här passet tränade gym. Löppasset var inte vilket pass som helst utan 15km distans. Samtliga skadefria klarade sig igenom detta på ett alldeles utmärkt sätt.
För att pressa kroppen lite till fick ungdomarna ta ett snabbt återhämtningsmål och sedan var det dags att ordentligt jobba igenom kroppens kärna-Coren! (mage/rygg) Två och en halv timmars passet avslutades med att vara här och nu i form av avslappning.

Klockan 19 åt vi middag och ungdomarna slocknade innan vi ens behövt påminna om tandborstning!

På Söndagen var det ett trött men förväntansfullt gäng som slog upp ögonen. Ännu ett relativt långt paddelpass i nya besättningar. Ungdomarna fick prova att sitta på platser i k2 och k4 som de kanske i vanliga fall inte är så vana vid, allt för att bredda och bli en mångsidig idrottare. När paddelpasset var avklarat var de flesta rejält trötta men en hård träningshelg är inte komplett förrän alla fått ut det sista, vi snörde återigen på oss löparskorna. Löpningen var i form av stafetter och avslutades med hopp, utfall och armhävningsövningar.

Vid lunchen sades inte ett knyst, ungdomarna packade ihop, vi städade, utvärderade och sen var det dags att säga hejdå för den här gången.

Vi är otroligt stolta över att ungdomarna tog sig igenom denna hårda träningshelg, att de vågade krossa sina gränser och klarade varenda pass.
Jag ser fram emot nästa gång.

// Michaela Jonsson Lindblad

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.