Vilja - Ambition - Attityd - Glädje

Rapport från KanotSydläger den 21-23 oktober 2016

Den 17 november, 2016, i Bloggen, av AndersL
0

Fredag kväll

Vi från KK Eskimå blev hämtade av Birgitta och Ingemar vid tåget i Lund och blev körda

till kanotklubben i Lödde. När vi kom fram träffade vi Pålle, Eric, Gustav och Theo från Lödde. Vi gick in och packade upp våra grejor. Därefter åt vi några mackor med ost och korv. Lite senare kom Erik Persson och Hugo Lagerstam från Malmö.

Under tiden Pålle skulle åka och lämna Eric och Gustav, så kastade vi flaska, spelade pingis

och tramsade. När Pålle kom tillbaka fortsatte vi med att kasta flaska en stund. Sedan var det dags att plocka fram sovgrejerna. Vi la oss på luftmadrasser och i soffa och tramsade ännu

mer. Vi pratade om clowner och då blev Hugo, Erik P och Erik O rädda och sen så somnade vi sött.

 

Jakob Oderbrink & Alexander Nilsson

imag2092

Lördag

Dagen började kl 6:30 på en madrass på golvet. Man kunde se ut genom fönstret och det var kallt som sibiriska vintern och mörkt som liemannen. Vi kom på eftersom det var mörkt ute så var vi tvungna att leta upp reflexvästarna så inte vi blev påkörda. Efter det så sprang vi ut i det ödsliga Löddeköpinge. Vid kl 7 började morgonlöpningen som var en bra start på dagen. Tillbaka på klubben väntade en helt makalös frukost som bestod av gröt och andra godsaker.
Kl 9 gick vi ut från klubbhuset och började värma upp för ett underbart och enligt vissa lite kallt pass.
Efter passet så gick ungdomarna in, och vissa duschade snabbt och gick och åt medan vissa ville värma sig och satt i bastun. Maten från Lotta var en riktig fröjd, det blev lasagne och gott bröd. Efter att ha vilat upp sig så gick bilarna mot Tree top walking. Detta var en promenad utöver det vanliga och framförallt över det vanliga. Efter ungefär 3 timmars trädklättrande  bar det av hemåt till fots. En trevlig promenad med både marschgång och vanlig gång. Promenaden tog ungefär 2 timmar på milensträckan. När de trötta ungdomarna kom tillbaka till klubbhuset så väntade ännu en underbar måltid som bestod av kyckling och potatissallad. Under kvällen väntar film och lördagsgodis.

Erik Sander & Erik Persson

imag2093

Söndag

Dag tre på lägret gick vi upp kl 06:30 för att springa en runda i kvarteret med Annika. Efter att vi hade sprungit klart och blivit en hel del mer vakna åt vi frukost. Efter frukosten fick vi som dagen tidigare en timme ledigt innan vi skulle ut på vattnet och köra ett K4 pass.
På K4 passet fick eskimåerna turen att få åka ut ur ån och kolla ut mot Danmark och Øresundsbron. Efter passet bytte vi från våra blöta kläder till torra och fick sen äta goda rester från gårrdagen och pastasallad. Efter den goda lunchen fick vi ännu godare; glass, vispgrädde och kolasås/chokladsås. Sedan var det dags att se på kanotvideon som Pålle hade varit duktig och filmat. Därefter var det dags att städa, men vi som skrev om dag 3, behövde inte städa för vi skulle skriva det här ju, tur för oss!

Ludvig Westerberg & Erik Oderbrink

imag2094 imag2096

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.